Mijn naam is dus Marilou! Samen met mijn vriend Marc en lapjeskat Saartje woon ik in het heerlijk groene Zeist. Sinds mijn 5e levensjaar al besmet met het paardenvirus en op het moment rij ik enkele paarden, waarbij ik af en toe een wedstrijdje start.

Ik ben begin 2016 afgestudeerd als (paarden)dierenarts en sindsdien werk ik als paarden en gezelschapsdierenarts. Na 5 jaar in verschillende praktijken te hebben gewerkt was het toch al een tijdje aan het kriebelen om voor mezelf te beginnen. Dus nu ben ik een mobiele paardenpraktijk begonnen voor onder andere de tandheelkunde. Naast de mobiele paardenpraktijk ben ik als ZZPer aan het werk in gezelschapsdierenpraktijken en geef ik presentaties in de veterinaire sector.

De tandheelkunde bij paarden trok mijn aandacht al tijdens de studie. Hier heb ik mij sinds de studie ook al extra in verdiept door aanvullend onderwijs te volgen en mee te lopen met verschillende paardendierenartsen die vooral gebitten behandelden. Na mijn studie heb ik in de praktijk veel gebitten behandeld, waarbij mijn interesse is gegroeid.

Ik houd mijn kennis en kunde bij door het regelmatig volgen van praktische en theoretische nascholing. Hierdoor kan ik de kwaliteit leveren die ik wil. Ik ben dan ook erkend paardendierenarts en daarnaast gecertificeerd door de examens bij de NVVGP (‘Nederlandse Vereniging voor gebitsverzorging bij het paard’).