Mondsperder

  • Bericht gepubliceerd op:29/10/2022
  • Berichtcategorie:dierenarts
  • Leestijd:1 minuten gelezen

Op deze foto zie je hetzelfde gebit met en zonder mondsperder in. Beide geeft informatie over wat er goed is en wat er gecorrigeerd moet worden tijdens de gebitsbehandeling. Voor de mondsperder in gaat kijk ik al naar de balans door te kijken of links en rechts ongeveer evenveel raakvlak hebben in de maalbeweging van de kaak (de occlusie). Bij zo’n overdreven verhevenheid van de kies als hier te zien is, wordt dat in meerdere behandelingen gecorrigeerd. Dit gebit zie je dus vaker dan eens per jaar tot dit gecorrigeerd is. Deze afwijkingen zorgen dat de onderkaak minder makkelijk over de bovenkaak kan bewegen en zo is het ook lastiger om tijdens het rijden te buigen en echt na te geven.