KWPN Merrie

  • Bericht gepubliceerd op:17/12/2022
  • Berichtcategorie:dierenarts
  • Leestijd:2 minuten gelezen

Bij deze 12 jarige KWPN merrie wordt het gebit altijd netjes bijgehouden, ze gaat elke 10-12 maanden naar de paardentandarts. Er zijn nooit hele heftige afwijkingen in haar gebit gelukkig, maar elke keer het nodige onderhoud. Zoals enkele dominante ridges of scherpe enamelpunten op de kiezenrij die we tijdens de behandeling corrigeren. Tijdens de gebitsbehandeling is het ook mogelijk om mee te kijken en voelen. Juist erg leuk om uitleg te geven en zo inzichtelijk te maken waar ik allemaal naar kijk en wat ik doe tijdens zo’n behandeling. Bewustwording van waarom zo’n behandeling belangrijk is voor het functioneren van een paard. Ze hebben namelijk een heel ander gebit dan mensen, daarover later meer!