Bokkende paarden

  • Bericht gepubliceerd op:01/11/2021
  • Berichtcategorie:dierenarts
  • Leestijd:4 minuten gelezen

De wintertijd is in gegaan en het weide seizoen voor velen voorbij. Vergeet niet dat vrije beweging onmisbaar is voor je paard naast de trainingen. Paarden die tijd en ruimte krijgen om vrij te bewegen hebben minder stress en nervositeit. Ze zijn dan vaak ook toleranter naar soortgenoten en mentaal flexibeler. Daarnaast is vrije beweging onder andere goed voor de spijsvertering, bloedcirculatie, longen en spieren. Tenzij je paard geblesseerd is, belangrijk om vrije beweging mee te nemen in zijn schema dus!

Het ene paard zal deze tijd en ruimte benutten om rond te scharrelen of heerlijk te rollen, de andere zal zich heerlijk uitleven en de overtollige energie er uit gooien! Wat doet die van jou?