Laserbehandeling

  • Bericht gepubliceerd op:28/03/2024
  • Berichtcategorie:dierenarts
  • Leestijd:2 minuten gelezen

Deze 14 jarige merrie, Evulcain, staat hier super braaf te wachten tot we klaar zijn met laseren. Helaas heeft ze een peesblessure opgelopen aan haar rechter achterbeen. We laseren haar pees elke week tot de volgende echo controle.

Een high power laserbehandeling geeft een boost aan de cellen, door de ‘motor’ van de cellen (Mitochondriën) te activeren. De energieproductie van de cel wordt geoptimaliseerd en verminderd zo ontstekingsreactie, versnelt wond- en weefstelherstel, verbeterd bloedsomloop en verlicht pijn.

Naast het laseren is het natuurlijk belangrijk om de gebruikelijke rust en stap protocollen aan te houden en soms te ondersteunen met medicatie of supplementen. Het is een mooie aanvulling om het moeilijk te genezen peesweefsel zo goed mogelijk te ondersteunen!