Irish Sport Horse

  • Bericht gepubliceerd op:21/03/2022
  • Berichtcategorie:paardentandarts
  • Leestijd:2 minuten gelezen

Dit is Chrissy, een 4,5 jarige Irish Sport Horse merrie. Ze is afgelopen december naar Nederland gekomen en is nog vrij groen. Nu wordt ze rustig doorgereden en was het tijd voor een check van haar gebit! Tijdens de gebitsbehandeling zagen we wat dingen die echt bij haar leeftijd passen. Twee oude melkkiezen ofwel de ‘doppen’ waren vrij recent van de volwassen kies af gekomen (zie pijltjes op de 2e foto). Je ziet dat die volwassen kiezen nog niet zo ver door zijn gekomen dat deze mee doet in het kauwen. Op de laatste foto zie je het wisselen van de buitenste snijtand in de onderkaak, deze viel er toevallig uit tijdens de behandeling. In de bovenkaak zie je de melktand nog zitten, ook die zat al los en zal binnenkort wisselen.