Manegepaarden met snijtanden

  • Bericht gepubliceerd op:06/04/2022
  • Berichtcategorie:paardentandarts
  • Leestijd:2 minuten gelezen

De oudere dame op de eerste foto zorgt voor vele veilige ritjes voor de beginnende ruitertjes. Haar gebit was niet helemaal in balans en zo is er een scheefstand ontstaan van onder andere de snijtanden. De oplettende kijker ziet ook dat er een snijtand mist (vanuit paard gezien links onder), daar heeft ze nu geen last van gelukkig. Boven is voor behandeling, onder na 1 behandeling. Met het uitbalanceren van de kiezen en het bijwerken van de snijtanden kan ze weer fijner eten en vast nog een hoop kinderen opleiden! De tweede foto laat 2 geluksvogels zien die van zichzelf al een net gebit hebben en dus alleen bijgehouden hoeven te worden zodat er geen wondjes in de mond ontstaan van de scherpe enamelpunten.