Vrolijke merrie

  • Bericht gepubliceerd op:21/08/2022
  • Berichtcategorie:paardentandarts
  • Leestijd:1 minuten gelezen

eze 7 jarige vrolijke merrie, Bonnie, krijgt elk half jaar een gebitsbehandeling. Er is namelijk ooit een kies getrokken bij haar vorige eigenaren. De kies tegenover de missende kies slijt nergens tegen af, dus zal te dominant worden. Als je het gebit minder vaak behandeld heb je meer kans op ongemak bij kauwen of buiging bij het rijden en is de correctie soms niet in één behandeling te doen. Gelukkig wordt het door de eigenaren strikt in de gaten gehouden en gaat ze netjes elk half jaar. Op de 2e foto zie je de missende kies in de bovenkaak, de 208, dat is de 2e kies van voren gerekend. Op de 3e foto zie je dat de tegenover liggende kies in de onderkaak na een half jaar weer net wat te dominant is geworden. Er onder zie je de correctie na de behandeling.