Friese merrie

  • Bericht gepubliceerd op:09/02/2023
  • Berichtcategorie:dierenarts
  • Leestijd:2 minuten gelezen

Deze lieve 14 jarige Friese merrie, Bo, is al bijna haar hele leven bij haar eigenaren. Bo is zo ongeveer onderdeel van het gezin. Ze geniet vooral van buitenritjes en heerlijk buiten staan in haar kudde. Ik merkte dat niet alleen de eigenaren gek waren op Bo, maar andersom was Bo erg op haar eigenaren gericht. Zo mooi om te zien hoe goed een band kan zijn tussen eigenaar en paard! Wat betreft haar gebit, die moeten we goed in de gaten houden. Er waren toch wel wat ruimtes tussen de kiezen met wat voerophopingen die wat ongemak veroorzaakten, diastasen. Gelukkig gaan we haar gebit goed monitoren en gaan ze thuis opletten hoe haar eet gedrag is. Als Bo proppen gaat maken of bij een afwijkende geur uit de mond, dan gaan ze zeker direct aan de bel trekken!