Jaarlijkse controle bij paarden

  • Bericht gepubliceerd op:05/08/2023
  • Berichtcategorie:paardentandarts
  • Leestijd:4 minuten gelezen

Deze pony had ‘geen klachten’, braaf onder t zadel en wist zijn buikje rond te eten.

Hij was nog niet eerder (elektrisch) behandeld aan zijn gebit. Je ziet dan ook dat er een forse disbalans is ontstaan. De kies die zo ontzettend dominant is, heeft een niet goed ontwikkelde kies in de onderkaak er tegenover en kon daarom zo groot worden. Zo is deze enorme haak ontstaan, door gebrek aan ‘tegendruk’ van een sterkte kies in de onderkaak.

Deze pony mag nu gelukkig goed worden bijgehouden om hem langzaam weer meer in balans te krijgen. Je ziet ook dat er in de tong flink wat schade is ontstaan en dat de wang ook een snee heeft door deze mega haak op de kies.

Niet alle paarden geven dus duidelijk aan dat ze pijn hebben in de mond, laat ze gewoon allemaal minimaal jaarlijks checken is het advies!