Wolfskiezen

  • Bericht gepubliceerd op:05/11/2023
  • Berichtcategorie:paardentandarts
  • Leestijd:2 minuten gelezen

Bij wolfskiezen is het advies vaak om deze te verwijderen voor het beleren met een bit. Zeker de wolfskiezen in de onderkaak, dit kan namelijk een ongemakkelijk gevoel geven als het bit er tegenaan tikt. De kiesjes hebben namelijk geen functie en de paarden kunnen een negatieve ervaring krijgen bij het beleren.

Een paard kan 0 tot 4 wolfskiezen hebben en ze komen meestal rond 1 jarige leeftijd door. Wolfskiezen zitten dicht tegen de eerste kies aan en verdwijnen vaak met het wisselen van deze voorste kiezen (rond leeftijd van 2,5 jaar).

Op de foto zie je het gebit van een 11 jarige koudbloed ruin, die vrij grote wolfskiezen in de bovenkaak heeft. Omdat hij al jaren nergens last van lijkt te hebben, laten we deze wolfstanden gewoon in de mond. Elk paard is weer anders!

#paardengebit#mariloudierenarts#wolfskiezen#wolfskies#paardentandarts#paardenkiezen#gebitsbehandelingpaard#equinedentalcare#horsedentist#horseteeth#cheeckteeth#horsedentalcare#equinedentalvet#horsevet#paardenmond#paardenbeleren