Achterstallig onderhoud

  • Bericht gepubliceerd op:15/03/2024
  • Berichtcategorie:paardentandarts
  • Leestijd:3 minuten gelezen

Deze merrie was 3 jaar geleden voor het laatst aan haar gebit behandeld. Op de eerste foto staat ze lekker in te dutten van de sedatie.

Je ziet op de tweede foto dat de snijtanden in een soort golfbeweging lopen in plaats van een mooie lijn. Dit komt door een scheef kauwpatroon vanuit de kiezen. Dit ontstaat niet in korte tijd, maar pas als de kiezen langere tijd uit uit balans zijn.

De snijtanden zijn gecorrigeerd en de kiezenrijen weer netjes op elkaar afgestemd. Nu kan de onderkaak weer goed over de bovenkaak malen zonder blokkades. Dit komt het eten, de stelling, buiging en het nageven ten goede.

Deze merrie mag over 8 maanden weer behandeld worden, na een grotere correctie is een jaar later vaak te lang. Het wisselt per gebit wat het advies is.

#paardengebit#paardentandarts#mariloudierenarts#paardendierenarts#gebitsbehandelingpaard#paardentanden#dentalvet#equinedentalvet#horseteeth#horsevet#horsedentistry#kwpnhorse#kwpnmares#horsecare#gesedeerdpaard