Proppen

  • Bericht gepubliceerd op:31/03/2023
  • Berichtcategorie:dierenarts
  • Leestijd:1 minuten gelezen

Gister was deze kleine man aan de beurt voor een gebitscheck. Deze bijna 6 jarige IJslander wordt rustig aan beleerd. Gelukkig geen erg heftige dingen gevonden, wel wat scherpe punten op de kiezen die vooral rechts de wang wat had beschadigd tijdens het kauwen. De eigenaresse wilde graag het gebit laten checken voor ze verder gaan met beleren, zodat hij daar in elk geval geen ongemak aan heeft. Ook omdat hij een tijdje terug enkele dagen proppen had gemaakt. Dat is altijd erg belangrijk om te laten checken. Proppen zijn een soort bolletjes opgerold ruwvoer die uit de mond laten vallen wanneer ze pijn hebben in de mond, voorbeeld te zien in een eerder instagram bericht. Het lukt ze dan niet goed deze ‘prop’ af te bijten en/of door te slikken door het ongemak in de mond. Altijd belangrijk te laten checken waarom er proppen gemaakt worden dus! Hij staat op de foto rustig wakker te worden van de sedatie.