Proppen

  • Bericht gepubliceerd op:12/02/2022
  • Berichtcategorie:dierenarts
  • Leestijd:1 minuten gelezen

Als een paard proppen maakt is er nagenoeg altijd iets ongemakkelijks aan de hand in de mond. Deze ruin van 13 jaar had in de onderkaak 2 net wat lossere kiezen die ook al richting de wang waren verplaatst. Daar prikte ze in de wang en waren daar ook al wondjes aanwezig. Deze kiezen moeten worden verwijderd op een kliniek na het maken van röntgenfoto’s, dit soort dingen zijn niet op te lossen op stallocatie. Wel heb ik de mond zo comfortabel mogelijk gemaakt, zodat hij in afwachting van de extracties net wat minder last heeft. Hij had blijkbaar ook nog een ongelukje gehad bij zijn snijtanden, waarbij 1 helft simpel te verwijderen was. De andere helft is iets ingekort zodat hij minder last heeft met dingen afbijten in afwachting van het verwijderen van de nog muurvaste andere helft.