Jonge paarden

  • Bericht gepubliceerd op:28/04/2022
  • Berichtcategorie:dierenarts
  • Leestijd:5 minuten gelezen

Afgelopen week een aantal jonge paarden behandeld, ze werden namelijk onder het zadel opgepakt en dan is het verstandig om het gebit goed te laten checken en te behandelen. Bij deze merrie waren er 2 wolfskiezen aanwezig in de bovenkaak, op de foto’s zie je ze voor de eerste grote kies. Deze kiesjes zijn vaak heel klein, hebben geen functie in de paardenmond en kunnen gevoeligheid geven bij het dragen van een bit. Bij een jong paard is het dus vaak verstandig ze te verwijderen wanneer je met ze aan de slag gaat. Dit gebeurd onder lokale verdoving en algehele sedatie, waardoor het paard er geen ongemak van heeft. Bij deze merrie zijn ook scherpe enamelpunten gecorrigeerd en nog 2 wortelresten van de melkkiezen verwijderd. Op de laatste foto zie je de 2 wolfskiesjes en de 2 wortelrestjes.