22 jarige merrie

  • Bericht gepubliceerd op:23/07/2022
  • Berichtcategorie:paardentandarts
  • Leestijd:2 minuten gelezen

Deze 22 jarige merrie was al even niet naar de tandarts geweest. Ze begon langzaam wat magerder te worden en kregen de kilo’s er niet bij met meer voer. Toch het gebit maar eens goed laten checken. Op de foto zie je bij de onderste pijl de kies verplaatst richting de wang en bij de bovenste pijl zie je dat de kies door afwijkende slijtage uit is gaan steken. Bij beide afwijkingen is de wang ook beschadigd door het prikken in de wang tijdens de kauwbeweging. De andere kant zag er vergelijkbaar uit, maar gelukkig een stuk milder. Je kunt je voorstellen dat je minder goed eet als je bij elke kauwbeweging in je wang geprikt wordt. De verplaatste kies in de onderkaak zal verwijderd moeten worden op een kliniek, de kies in de bovenkaak was gelukkig te corrigeren tijdens de behandeling. Binnenkort kan ze weer goed eten