Snijtanden

  • Bericht gepubliceerd op:15/01/2023
  • Berichtcategorie:paardentandarts
  • Leestijd:3 minuten gelezen

Sommige paarden hebben wat meer werk aan de snijtanden nodig. Dan is het altijd goed passen, meten en kijken vanuit verschillende hoeken zodat je de mond weer comfortabel krijgt. Deze 10 jarige merrie was afgelopen jaar wat mager geworden en kwam moeilijk bij in conditie. Duidelijke signalen dat het tijd is voor een gebitsbehandeling. Ze had weinig balans in de mond, waarbij het kauwen links veel beter lukte dan rechts. Na het corrigeren en balanceren van de kiezen lukte het malen van de kiezen nog steeds niet helemaal gelijk; de snijtanden zorgde nog voor een niet symmetrische maalbeweging van de onderkaak over de bovenkaak. Uiteindelijk weer fijn in balans gekregen zonder blokkade van de snijtanden. Hopelijk komt ze weer snel bij in conditie, de volgende dag stond ze in elk geval weer heerlijk te eten!