chiropractie en dry needling

  • Bericht gepubliceerd op:16/04/2023
  • Berichtcategorie:dierenarts
  • Leestijd:3 minuten gelezen

Weer in samenwerking met Equipotentia Paardenzorg. Na de chiropractie en dry needling behandeling van Joëlle (ook dierenarts), zorg ik dat de pijnpunten bij worden bijgehouden met de high power laser. Paarden hebben door hun bouw, training of gebrek aan training vaak bepaalde delen van het lijf die net wat sneller ‘vast’ zitten dan anderen. Belangrijk om goed voor het lijf van je paard te zorgen, zeker als wij (mensen) graag met ze willen sporten. Paarden geven niet altijd even duidelijk hun ongemakken aan, laat je paard dus zeker regelmatig checken door een dierenarts of fysio. Het ene lijf heeft voldoende aan 2x per jaar chiropractie of fysio, er zijn ook genoeg paarden die het vaker nodig hebben. Kies bij voorkeur voor een chiropractor die ook dierenarts is of een echte dierenfysiotherapeut, in elk geval iemand met een erkende en aantoonbaar goede opleiding. Hoe vaak de laserbehandelingen ingezet worden hangt enorm af van het probleem en het doel van de behandeling. Voor een peesletsel heb je bijvoorbeeld meer en langere behandelingen nodig, in vergelijking tot een paar behandelingen van een (rug)spier na een slecht passend zadel. In het kort; (high power) lasertherapie versnelt en verbeterd het herstel van alle type weefsels (spier, bot, pees, huid, etc). Deze merrie heeft het geluk voorlopig elke week gelaserd te worden. #mariloudierenarts #paardenzorg #happyathlete #happyhorses #checkjepaard #paardenchiropractie #paardenfysiotherapie #paardenlaser #highpowerlaser #hplt #zorgvoorjepaard #luxepaardje #newforestpony #lievepony #paardenrug #paardenlijf #paardenbillen #vosmerrie #paardendierenarts #equinevet #lasertherapyforhorses #lasertherapievoorpaarden #multiinzetbaar #vragenstellenmagaltijd