Infundibulum necrose

  • Bericht gepubliceerd op:17/03/2023
  • Berichtcategorie:paardentandarts
  • Leestijd:2 minuten gelezen

Deze 13 jarige Andalusiër ruin was aan de beurt voor zijn jaarlijkse gebitsbehandeling. Hij vind het altijd heel erg spannend als er een dierenarts aan hem zit, maar gelukkig liet hij zich overtuigen en werkte hij uiteindelijk super mee. We vonden tijdens de behandeling enkele kiezen met infundibulum necrose in verschillende stadia. Zoals in een eerdere instapost besproken, deze kiezen kunnen wat minder sterk worden. Op dit moment is het stadium nog acceptabel, dus we kozen voor monitoring. Op de (2e) foto zie je op de eerste kies een beginstadium en in de kies in de spiegel een al iets verder gevorderd stadium. Infundibulum necrose komt alleen in de kiezen van de bovenkaak voor en kan heel lang stabiel blijven zonder problemen. Als je echt zekerheid wilt, krijg je mooier beeld via een (staande) CT-scan van het hoofd dan via een röntgenfoto